Música i Comunitat

‘Corda a les escoles’ ja està en marxa

Un any més, el projecte  “Corda a les escoles” ja està en marxa.          
Es tracta d’un projecte que preten donar a conèixer els instruments de corda fregada i que té com a protagonista el Quartet de corda. Els cursos a que està dirigit son els de 1r, 4t, 5è i 6è de les escoles de primària públiques de Cambrils (La Bòbila, Joan Ardèvol, Marinada, Mas Clariana, Cambrils i Guillem Fortuny), així com el 3r curs de l’escola Vidal i Barraquer.  Forma part del programa Música i Comunitat  i que preten fer arribar el fet musical arreu i tothom.

corda

Més d’una cinquantena de sessions distribuides al llarg de tot el curs, arribant a més de 1400 alumnes de Cambrils. Els objectius d’aquest projecte són: donar a conèixer els instruments de corda fregada; treballar l’escolta activa; integrar l’alumnat en l’actuació musical juntament amb músics professionals; donar a conèixer la versatilitat musical dels instruments de corda fregada i donar sortida a les inquietuds musicals dels alumnes. Entre els continguts que s’aprenen en aquestes sessions hi ha aspectes com: història dels instruments, característiques constructives, història dels intèrprets més famosos, ús dels instruments en diferents estils musicals, etc. I tot plegat, amb la participació activa dels alumnes en l’actuació.

El projecte “Corda a les Escoles” està redactat i dut a terme pels professors de l’Escola Municipal de Música de Cambrils Albert Carbonell, Marcel Pascual, Enric Prats i Francesc Sánchez. Es va posar en marxa el curs 2014-15 de la mà del Departament de Corda de l’Escola. 
Enguany incorporem un tercer programa pensat pels alumnes de 6è: Un viatge pel món que els mateixos alumnes dissenyen (per atzar) i que els porta un seguit de peces típiques de cada destí. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s