Música i Comunitat

IV Cicle de xerrades ‘Òpera a l’abast’

El 18 de gener començarà el 4t cicle de xerrades sobre òpera ‘Òpera a l’abast’.
Aquest projecte, per quart any consecutiu, preten introduïr al públic al fascinant món de l’òpera mitjançant una sel·lecció d’obres representatives d’aquest gènere.

23559662_1993384154241512_5224419265243054052_n

Un dels objectius primordials és que l’assistent a la xerrada tingui una completa consciencia de la importància del gènere operístic dins de l’evolució de la música al llarg de la seva existència mitjançant el coneixement d’obres i autors representatius. Al treballar als principals compositors situats en el seu context historico-musical s’establirà una relació entre l’òpera i la resta de gèneres musicals, així com es treballarà detingudament la que es dóna entre la música i els altres elements dels que consta una obra d’aquestes característiques (libretto, escenografia, coreografia…). També és molt interessant conèixer la relació que hi ha hagut entre el públic i l’òpera al llarg de la historia, ja que ha estat determinant en molts aspectes, més que en qualsevol altre gènere musical, en l’evolució d’aquesta.

Treballant les principals òperes a partir de l’audició o visionat de les mateixes, l’assistent es posarà en contacte amb els principals intèrprets que han conformat el repertori, així com orquestres, directors i sales d’òperes més significatives del món.
El cicle s’iniciarà amb mozart i la seva òpera “Cosi fan tutte”, el 18 de gener a les 19:00 al Centre cultural de Cambrils. A aquesta, quinzenalment, s´hi afegiran “Pelleas et Melisande” de Debussy; “L’or del Rin” de Wagner; “Otello” de Verdi; “Romeu i Julieta” de Gounod; “Les veus a l’òpera”, dedicada a Maria Callas; “Elektra” de Richard Strauss; “Guillem Tell” de Rossini; “Porgy and Bess” de Gerswin; i “Manon Lescaut” de Puccini, aquesta última prersentada pel Musicòleg Pol Avinyó, del Liceu de Barcelona, com a convidat. Consulteu aquí el calendari
Les xerrades aniran a càrrec del responsable d’aquest projecte, Francesc Sánchez, professor de l’escola, musicòleg i actual director pedagògic, i totes elles es realitzaran en dijous a les 19:00 al Centre Cultural de Cambrils.
L’entrada és oberta a tothom i gratuita. Us hi esperem, animeu-vos i no tingueu por a l’òpera, que no mossega!
Per més informació seguiu ‘Òpera a l’abast’ a Twitter, Facebook o al seu blog.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s