Misce·lània

Jaime Altozano, molt interessant

jaime-altozano-el-youtuber-que-apasiona-a-los-que-no-usan-youtube

Altozano té 26 anys i va començar el canal perquè li semblava una manera pròxima de connectar amb la gent jove. “Tota la meva vida m’ha agradat explicar, he donat classes particulars i ajudava els amics en els deures de l’escola”, explica. Des de fa vuit anys consumeix canals de YouTube, principalment de ciència -simultàniament amb la música, la seva passió són les matemàtiques i la física-, i un dia va començar a experimentar amb el format. Mentre altres youtubers juguen a videojocs o fan brometa, Altozano analitza en tots els nivells possibles músiques diverses, com la peça inicial dels capítols de Joc de trons, el musical Els miserables, una fuga de Bach o les bandes sonores d’ El senyor dels anells, amb partitures a la pantalla i símils de fàcil comprensió, donant tant el context cultural com el tècnic. “Quan a la gent li dones la informació de manera fàcil i entretinguda, no els és difícil aprendre”, assegura. “Sempre he pensat que amb formació musical gaudeixes més de la música, i que amb explicacions, encara que siguin mínimes, pots accedir a la música més complexa”. La pedagogia d’Altozano, com la de Ramon Gener -a qui cita com un referent en la mateixa mesura en que ho són per a ell Bernstein, els programes de Luis Ángel de Benito a Radio Clásica i les conferències sobre ciència de Richard Feynman-, es basa a reforçar o crear vincles emocionals. “Així connectes els teus records, i els teus afectes, amb el que estàs aprenent de nou, i es va creant una dinàmica formativa motivadora”.

Us deixem l’enllaç al seu canal. Val la pena!

https://www.youtube.com/channel/UCa3DVlGH2_QhvwuWlPa6MDQ

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s