Misce·lània

Òperes i concerts online

Per la propagació de la covid-19 molts espais culturals s’han vist obligats a tancar les portes fins a nou avís. Però mentre dura el confinament alguns posen a disposició dels usuaris continguts en línia accessibles des de casa. És el cas de molts centres dedicats a la música clàssica i l’òpera que, durant la quarantena, compartiran gravacions de concerts i representacions mitjançant el web o les xarxes socials.

2019-11-14_Turandot

  • Gran Teatre del Liceu: habilita un ampli contingut audiovisual amb alguns dels èxits de les darreres temporades sota el lema #ElLiceuaCasa. S’hi podran veure títols com Aida, Madama Butterfly, La traviata, La bohème o Macbeth.

  • L’Auditori: ha creat una llista de Spotify anomenada #Coronalist amb tota la música que havia d’haver sonat en directe a L’Auditori. També han compartit Pica-so, un concert familiar per entretenir la canalla a casa que descobreix els paisatges sonors que van acompanyar la vida de Picasso.
  • Palau de la Música: ha anunciat a través de xarxes socials que compartirà concerts, conferències, entrevistes i reportatges a través del web palaudigital.cat.
  • Filharmònica de Berlín: ofereix accés gratuït fins al 31 de març al seu arxiu de concerts www.digitalconcerthall.com, només cal registrar-se i introduir el codi BERLINPHIL.
  • Metropolitan Opera de Nova York: oferirà mitjançant el seu web la retransmissió d’algunes òperes en HD. Les Nightly Met Opera Streams començaran a les 19.30 h en horari novaiorquès (0.30 hora catalana) i romandran disponibles a la pàgina principal de metopera.org durant 20 hores.
  • Opera Vision: aquesta plataforma de “streaming” organitza a partir del 19 de març un Festival Mozart amb ‘Così Fan Tutte’ o ‘Don Giovanni’. També s’hi poden veure òperes de diversos teatres europeus.
  • Òpera Estatal de Baviera: oferirà actuacions individuals com transmissió en directe o vídeo sota demanda a www.staatsoper.tv.
  • Òpera Estatal de Viena: emetrà diàriament enregistraments d’actuacions d’òpera i ballet a través de la seva plataforma en “streaming” www.staatsoperlive.com a tot el món i de forma gratuïta.
  • MyOperaPlayer: El Teatro Real també obre la seva pàgina de forma gratuïta. Només t’has de registrar amb el codi OperaEnCasa. La pàgina també conté concerts, ballets, familiars. Molt recomanable https://www.myoperaplayer.com/

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s