Departament de Piano

Rapsòdia hongaresa nº2, Franz Liszt

Franz Liszt (Ferenc Liszt en hongarès) nasqué el 1811 a la ciutat de Doborjan, la qual restava al comtat de Sopron, (Hongria). En virtut del Tractat del Trianon (1920), dita població passa a ésser anomenada Raiding i esdevé part d’Àustria. Liszt és considerat un dels grans virtuosos del Romanticisme, juntament amb els seus contemporanis Frédéric Chopin, Johannes Brahms i Hector Berlioz. En nombroses ocasions fou considerat el més gran pianista de l’època.

La vida sentimental de Liszt ha donat lloc a nombrosos mites i faules. Un dels més persistents fins a dia d’avui, ha esta la creença què el músic tingué diversitat de fills il·legítims. El fet de posseir abundants amants, algunes de les quals foren cèlebres escriptores, cas de la francesa George Sand, i el fet de que s’al·ludís al músic en les obres d’aquestes, varen contribuir a intensificar aquesta aura fabulosa.

La Rapsòdia hongaresa nº2, S. 244/2 forma part de les dinou Rapsòdies hongareses del compositor hongarès i és, amb seguretat, la més famosa de totes. Molt poques peces per a piano sol han aconseguit tanta popularitat, pel que ofereix al pianista l’oportunitat de mostrar el seu virtuosisme al mateix temps que atreu enormement al públic. Va ser composada el 1847.

Aquesta rapsòdia s’ha utilitzat molt en dibuixos animats i ha servit com base per a diverses cançons populars.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s