Misce·lània

APPS mòbil (3)

Avui us portem una nova aplicació. Aquesta vegada us pot ser molt útil perquè en aquesta hi podreu trobar un banc de partitures gratuïtes impressionant. És tracta de IMSLP, una plataforma online que també podem trobar com a aplicació per mòbils.imslp

Us podreu descarregar milers de partitures classificades per compositors, instruments, tipus de formació, gènere musical…

L’International Music Score Library Project (IMSLP) o Projecte Internacional per una Biblioteca de Partitures Musicals és un projecte en tecnologia wiki amb la finalitat de crear una biblioteca virtual de partitures musicals de domini públic. També pretén incloure les obres de compositors actuals que desitgen compartir les seves creacions musicals de manera lliure i gratuïta, és a dir, a partir de llicències de Creative Commons o cedint els seus drets d’autor.

És un projecte similar a Mutopia, amb la diferència que la política de Mutopia consisteix a reescriure les partitures, la qual cosa produeix un creixement lent de la biblioteca, mentre que IMSLP accepta partitures escanejades.

El projecte va ser iniciat per un estudiant de músic, Edward W. Guo, aleshores al New England Conservatory of Music. Va començar a funcionar el 16 de febrer de 2006 i ja compta amb versions en anglès, alemany, català, coreà, danès, francès, espanyol, grec, neerlandès, italià, portuguès, rus, suec, turc i xinès. Un dels principals objectius de l’IMSLP en aquests moments és la incorporació de les obres completes de J. S. Bach en l’edició Bach-Gesellschaft Ausgabe (1851-1appvs899).

IMSLP a l’APPStore
IMSLP a GooglePlay

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s