Departament de Corda

Com afinar els instruments de corda

En aquests dies sense classe de violí, viola, violoncel o contrabaix haurem pogut apreciar com els nostres instruments es desafinen i practicar una cançó amb l’instrument així es pot convertir en una cosa bastant desagradable.

A la publicació Apps mòbils (1), us presentàvem una eina molt útil per a poder afinar els vostres instruments. Però som conscients que no és cosa fàcil…

Us passem un video on se’ns explica com afinar el violí (serveix per a la resta d’instruments de la família) utilitzant els petits afinadors.

Si les cordes estan molt desafinades o els afinadors han arribat al límit, s’hauran d’utilitzar les clavetes del cap de l’instrument. Això ja és més complicat, que us ajudin les vostres mares o pares.

En primer lloc haurem de desenroscar els afinadors i després fer servir les clavetes amb precaució, primer afluixant i després tensant poc a poc (si es fa bruscament pot tensar massa i trencar la corda!) fins que s’assembli a la nota que busquem. Tot seguit ho podrem seguir apropant i ajustant de nou amb els afinadors.

Si no ho veieu clar, consulteu amb els vostres tutors que us ajudaran encantats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s