Beethoven 250

250 aniversari de Beethoven (2)

Si voleu conèixer més sobre la vida de Beethoven, avui, us proposem uns enllaços i un documental sobre la seva biografia. Podreu explicar així als vostres fills i filles qui va ser aquest geni de la música abans que seguim proposant activitats relacionades amb aquest autor en motiu del seu 250è aniversari.

Aquí teniu els dos enllaços, per una banda, el de la biografia a Viquipèdia i, per una altra, el que ha realitzat la revista Sàpiens:

 

 

I l’interesantíssim documental “El expediente Beethoven”:

Colérico, irascible, huraño. Esa es la imagen usual de Ludwig van Beethoven, el compositor de la alborotada melena. Sin embargo, “El expediente Beethoven” muestra otro Beethoven joven, rebosante de humor y temperamento, animado y, sobre todo, luchador.

Los conocedores de Beethoven, como el biógrafo Jan Caeyers, la directora de orquesta Simone Young, el pianista Lars Vogt y la musicóloga Julia Ronge, de la Casa de Beethoven en Bonn, comentan la singular furia creadora con la que el compositor reaccionó a su diagnóstico y trazan una estrecha relación entre la vida, el sufrimiento y la obra del gran músico.

Zonadocu

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s