COVID-19

Feliç St. Jordi 2020!!

Feliç diada de St. Jordi a tothom!! Avui us fem una proposta diferent:

Els montblanquins Jordi Cartañá i Laura Magrinyà són els autors de la Cantata de la Llegenda de la Princesa i Sant Jordi, la qual es va presentar a Montblanc el passat 18 de gener, en el marc del sopar de l’elecció de la Princesa i el Sant Jordi d’aquest any a Montblanc.

La història que es narra trenca amb els estereotips de gènere i presenta una princesa valenta que no necessita que Sant Jordi la salvi del drac. D’altra banda, també presenta altres elements de reivindicació feminista, com per exemple noies que van a lluitar de soldat o el vestuari que utilitzen.

El llibre compta amb el text de la història escrit, les partitures de les cançons i un CD on es poden trobar les cançons enregistrades amb la melodia i també només les bases instrumentals. En ell hi han participat diversos músics, com la cantant vallenca Maria Jacobs i el cantant de Constantí Joan Reig, el qual posa veu al drac.

Durant aquests dies, diversos mitjans de comunicació han fet ressò d’aquesta publicació, la qual ha comptat amb la col·laboració de l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi de Montblanc i es posarà en escena la propera primavera en un concert en el qual participaran totes les escoles de la Conca de Barberà.

El llibre ja es pot trobar en diverses llibreries i també a la pàgina web de La Musca: http://lamusca.cat/producte/llibre-cd-cantata-de-la-llegenda/

Cantata que explica una nova versió de la llegenda que Joan Amades situa a la vila de Montblanc tot trencant els estereotips de la història. La Princesa, de gran, ens relata les vivències de quan van anar a trobar al Drac, juntament amb Sant Jordi, tot recordant que ella és més que una Princesa. La història combina text teatral i cançons.

El llibre inclou partitures i disc compacte, amb les versions cantades i instrumentals de la cantata.

Autor: Jordi Cartañá.
Il·lustradora: Laura Magrinyà.
Veus del disc: Jordi Cartañá, Joan Reig i Maria Jacobs.
Cors: Mozart I, Mozart II iBartók de l’Escola Municipal de Música de Montblanc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s