Beethoven 250, Departament de Piano

250 aniversari de Beethoven (10)

La resposta a l’enigma de la publicació anterior, la dels vídeos de la Sílvia, era…. la Sonata 8, op. 13, en do menor, de Ludwig van Beethoven. És una de les seves sonates més conegudes.

Avui, doncs, toca recomanar-vos l’escolta d’aquesta intensa i expressiva sonata. He fet una tria a consciència. Val la pena esmerçar-hi algunes estonetes per escoltar aquestes versions…La música necessita temps…NO HO OBLIDEU…perquè succeeix en el temps….i això és el que ens fa respirar al seu ritme i gaudir-la.

Proposta1: Vídeo d’un concert en directe, especialment interessant perquè la sonata està tocada EN UN PIANO SIMILAR al que tocava Beethoven, un piano d’època!

Proposta 2: Daniel Barenboim al piano (2n moviment), un pianista que a interpretat milions de vegades a Beethoven:

Proposta 3: Annie Fischer (3r moviment). No es veu a la pianista tocant, però podreu veure i seguir la partitura. És una pianista a qui vam tenir l’oportunitat, ja fa uns anys, d’escoltar-la a Tarragona… en pocs dies de diferència va fer un seguit de concerts tocant TOTES les sonates de Beethoven… en són 32!

I NO US PODEU PERDRE LA SEGÜENT INTERPRETACIÓ!!!!!!!!!:

Proposta 4: Claudio Arrau, descendent directe de Beethoven (musicalment parlant). És a dir: alumne del gran pedagog Martin Krause, que a la vegada va ser deixeble de l’exitós pianista i compositor Franz Liszt, que a la vegada va ser deixeble de Carl Czerny (si, el de tants llibres d’estudis!), que a la vegada va ser deixeble de Ludwig van Beethoven. UAAAAUUUUUUU…..Quin vertigen generacional!!!!

BONA ESCOLTA!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s