Música i Comunitat

Música i comunitat és un projecte que es desenvolupa en col·lectius diversos per tal d’utilitzar la música com a eina de transformació social i desenvolupament comunitari, així com per enfortir-ne els vincles relacionals.

MÚSICA A LES LLARS D’INFANTS

Activitat adreçada a nens i nenes de 2 anys. Està estructurada en sessions setmanals de 30 minuts que es fan a cadascuna de les llars municipals.

VISITA A L’ESCOLA DE MÚSICA EN TRENET

Adreçat als alumnes de P4 i P5. Consisteix en escoltar la narració d’un conte musical, amb música en directe, potenciant la participació dels nens i nenes assistents.

CORDA A LES ESCOLES

Activitat adreçada als alumnes des de 1r a 6è d’educació primària (a excepció dels de 2n que participaran al projecte de VENT A LES ESCOLES i 3r que participaran a la Cantata). L’objectiu és donar a conèixer els instruments de corda fregada dins una activitat activa i on els nens hi participen. Les sessions coincideixen amb l’horari de l’assignatura dels diversos centres.

VENT A LES ESCOLES

Activitat adreçada als alumnes de 2n d’educació primària. L’objectiu és donar a conèixer els instruments de vent dins una activitat activa i on els nens hi participen. Les sessions coincideixen amb l’horari de l’assignatura dels diversos centres.

4a CANTATA

El passat curs 2014/2015, l’EMMC va organitzar la primera cantata musical de Cambrils, en la que van participar 6 de les 7 escoles de Primària Cambrils (pel present curs participaran els 7 centres). Aquesta activitat està adreçada als nens i nenes de 3r de primària, que participen en el cor, i als de 2n de primària, que ho fan com a públic.

LLENGUATGE MUSICAL I AUDICIONS COMENTADES PER LA GENT GRAN

Taller de llenguatge musical, amb l’objectiu de donar els coneixements bàsics per a la comprensió de la notació musical occidental, així com per a la interpretació de partitures de complexitat baixa i audicions comentades de diferents peces o fragments amb nexe comú a cada sessió. Es realitza al Casal Municipal de la Gent Gran de Cambrils.

ÒPERA A L’ABAST

Cicle de xerrades sobre òperes ofert a tots els públics. A través d’una òpera es donarà a conèixer aquest gènere així com la seva importància tan musical com social al llarg de la història. Es realitza quinzenalment al Centre Cultural de Cambrils.